TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Nisan Ayında Havuç Fiyatları Şampiyon Oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin yaptığı açıklamada, havuç fiyatlarının diğer ürünlere göre en fazla arttığını belirtti.

Havuç Fiyatları Havaların Sıcak Gitmesiyle Yükseldi

Bayraktar, havuç fiyatlarındaki yüzde 256’lık artışın marulu, kuru soğanı, kuru fasulyeyi ve nohudu takip ettiğini ifade etti. Üreticide 14 liraya satılan havucun markette 50 lira, 12 lira 50 kuruş olan marulun ise 41 lira fiyatla tüketiciyle buluştuğuna dikkat çekti.

Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında havuçun ön planda olduğunu belirten Bayraktar, üreticide ise kuru kayısının fiyatının yükseldiğini ve salatalığın fiyatının düştüğünü açıkladı.

Markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında karnabaharın olduğunu vurgulayan Bayraktar, fiyatı en fazla düşen ürünün ise salatalık olduğunu belirtti. Üreticide ise fiyatlar genel olarak düşerken, kuru kayısının fiyatında yüzde 100’e varan bir artış yaşandığını aktardı.

Girdi Fiyatlarında Elektrik En Fazla Artan Kalemi Olarak Öne Çıkıyor

Ziraat Odaları aracılığıyla alınan verilere göre, Nisan ayında gübre fiyatlarında artış yaşanırken, elektrik fiyatlarında yıllık bazda en fazla artışın olduğu belirtildi. Ayrıca, tarım ilacı fiyatlarında da ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Buna ek olarak, mazot fiyatlarında aylık olarak düşüş görülse de yıllık bazda artışın devam ettiği bilgisine yer verildi. Kayısı üreticilerinin ise zirai don afetinden etkilendiği ve ürünlerinde yüzde 10 civarında azalma olduğu belirtildi.

Yaşanan tüm bu değişikliklerin, tarım sektörünü ve üreticileri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Araç alacakları ilgilendiriyor! İkinci elde dikkat çeken değişim: İşte fiyatı en çok düşen markalar…

2025 itibarıyla ikinci el araç satışları ve fiyatlardaki değişim dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre yılın ilk 3 ayında satışlar bir önceki geçen yılın son çeyreğine kıyasla geriledi. Enflasyona göre bakıldığında ise fiyatlar 21 aydır düşüyor. İkinci elde en çok fiyat kaybı yaşayan modeller belli oldu? İşte detaylar… 

Ticari kredi faizleri zirvede, reel sektörde gerçek yavaşlama yeni başlıyor: İş dünyasını korku sardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomideki belirsizlikler sürerken finansmana erişim kritik sorun haline geldi.

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

AKP’den Kolin Termik Santraline dev ‘teşvik’ ödemesi! ‘Teşvik değil servet transferi’

Soma Kolin Termik Santrali’ne yapılan teşvik ödemeleri, 2025’te büyük bir artış gösterdi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, AKP’nin bu yıl şirkete ödediği teşviklerin bir önceki yıla göre katlandığını belirtti. Yavuzyılmaz, artan ödemeleri “servet transferi” olarak nitelendirdi.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir