Futbol maçı sırasında kafası omurgasından ayrıldı

Megan King: Futbol Maçında Yaşadığı Olağanüstü Kazadan Sağ Kalan Kadının Hikayesi

Megan King, modern tıbbın etkileyici başarılarını ortaya koyan bir örnektir. 2005 yılında, sadece 16 yaşındayken bir futbol maçında yere düşen King, bilinçsizce ciddi bir yaralanma yaşadı.

Bu düşüş sonucunda, kafatası ile omurgası arasındaki bağlantı zarar gördü ve omuz kasları yırtıldı. “Atlanto-oksipital dislokasyon” olarak adlandırılan tıbbi terimle, King’in durumu “içsel dekapitasyon” olarak bilinir; yani başı, dışarıdan fark edilmese de, vücudundan neredeyse ayrılmıştı.

Yıllar boyunca, King 30’dan fazla ameliyat geçirmiş ve uzun bir süre koltuk değnekleriyle yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak tedavilere rağmen durumu kötüleşmiştir. Kemik eklemleri zayıflamış, kasları yırtılmış ve sürekli yoğun ağrılar hissetmiştir.

Doktorlar, neden iyileşemediğini başlangıçta anlayamadılar. Fakat kaza üzerinden tam 10 yıl sonra, 2015 yılında King’e “hipermobil Ehler’s-Danlos sendromu” teşhisi konuldu. Bu nadir genetik hastalık, kemikleri bir arada tutan kolajenin doğru bir şekilde üretilmesini engeller.

2016 yılında, başını dik tutmak için kafatasına doğrudan vidalanan metal bir destek cihazı (halo breysi) takıldı. Ancak bu cihaz çıkarılırken, kafatasının omurgasından yeniden ayrılma tehlikesi yaşandı. King, bu anıyla ilgili, “Beyin cerrahım kafatasımı elleriyle yerinde tutmak zorunda kaldı” diyor.

Doktorlar, acil bir ameliyatla kafatasını omurgaya sağlamca bağlayarak hayatını kurtardılar. Toplamda 37 ameliyat sonucunda, King’in kafatası leğen kemiğine kadar olan tüm omurgasına sabitlendi. Bu işleme “omurga füzyonu” denir ve King artık başını hiçbir yöne hareket ettiremez.

Megan King şu anda 35 yaşındadır ve durumunu “Resmen bir heykel gibiyim. Omurgam sabit duruyor. Ama yaşamayı bıraktığım anlamına gelmiyor.” şeklinde anlatmaktadır.

King’in hikayesi, hem nadir bir tıbbi durumla mücadele zorluğunu hem de modern tıbbın hayat kurtaran başarılarını gözler önüne sermektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.