Çocuğa sistematik cinsel istismar CİMER ihbarıyla ortaya çıktı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Ü.A. (17), 14 yaşından itibaren birçok köylü tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Bir CİMER ihbarı ile ortaya çıkan skandalda 7 kişi tutuklanırken, annesi ve babası da zihinsel engelli olan Ü.A.’nın başından geçenleri anlattığı ifadeler ortaya çıktı.

Halk Tv’den Mustafa Balcı imzalı habere göre, söz konusu skandal, mart ayında aynı köyde yaşayan Ahmet K.’nın tutuklanmasıyla ortaya çıktı. Bir süredir köyde dillendirilen söylentilerin ardından Ü.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet K., Jandarma güçlerinin yaptığı sorgunun ardından Savcılığa sevk edilerek tutuklandı. Ancak ilk aşamada tek bir failin olduğu düşünülen bu olay, CİMER’e yapılan ihbar ile farklı bir boyuta ulaştı. 30 Nisan tarihli CİMER ihbarının ardından Ü.A.’ya yönelik istismarda bulunduğu söylenen 6 kişiye yönelik incelemeler başlatıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk İzleme Merkezi tarafından yapılan sorgusunda Ü.A., başından geçenleri anlattı. 6 farklı isim tarafından istismara uğradığını anlatan Ü.A., Mayıs ayında verdiği ifadesinde kendisine ilk tecavüz eden kişinin annesinin dayısı 70 yaşındaki Mehmet C. olduğunu belirtti. Ü.A., diğer isimler tarafından da istismara uğradıktan sonra kendisine 100-200 TL paralar verildiğini, kendisinin “istemiyorum” demesine rağmen zorla tecavüze uğradığını aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx