Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Başkent Kulisi’nde

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bu hafta Başkent Kulisi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ağırlıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile zam oranın SSK ve Bağ-kur emeklilerimize benzer oranda zam yapılması karı verildi. Ben dün aday tanıtımındaydım emeklilerimizin büyük bir kısmında büyük bir memnuniyet gördüm. Hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorlar hem  Cumhurbaşkanımıza hem de hükümetimize o açıdan ben çok olumlu görüyorum. Tüm emeklilerimiz için benzer oranda bir zam artışı gerçekleşmiş oldu.  Hayırlı olsun diliyorum. Yüzde 49,25 oranında artış yaptık. 

 Sosyal hizmetin bir çok  alanında çalışma fırsatını Allah bana nasip etti. Hem Türkiye’de hem dünyada yaşlı bakım oranı gittikçe yaygınlaşıyor. 

Özellikle sendikalar işçi ve iş yönetimi ile ilgi bir çok alanda okumalar yaptık. Engelli çocuk ve aileleri için 

Tabi 2023 yılı çok hızlı değişimler ve dönüşümlerin yaşandığı bir yıl oldu. İstihdamı artırmak için çok önemli çalışmalarda bulunduk. Bunun yanında asgari ücret için ara zam yaptık enflasyona ezdirmemek için. Asgari ücretin yılda bir defa verilmesi iş verenler içinde olumlu dönüşümler aldık.

Tüm sendikalarla iş birliği içinde yaptık. Memur maaşların enflasyona ezdirmemek için en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL ye yükseltilmişti. artış yüzde 41,83en düşük memur maaşında yıl başından itibaren en düşük memur maaşı 32 bin TL ye yükseltildi

EYT ile düzenlemeye gerçekleştirdik

EYT’de emeklide emekli olanların sayısı 2 milyon. EYT’den yararlanan sayısı şuan itibariyle 2 milyon. 2018’den bu yana emeklilere ödenen ikramiyelerin toplamı 166 milyar TL

Zaten bizim için en önemli olan sosyal sorumluluk projeleri.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx