Bayram öncesi piyasalarda hareketlilik! “Altın ralliye mi hazırlanıyor?”

  • Haber7

Fed politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed, faiz indirimi görünümünü 2024 yılında sadece bir kez olacak şekilde revize etti.

Fed’in dünkü faiz kararı sonrası altının üç günlük yükselişi durdu. Altın fiyatları yeni güne düşüşle başladı. Altın fiyatları, ABD enflasyon verisi sonrası yükselmişti.

Spot altın, önceki üç seansta yaklaşık yüzde 1,4 artış kaydettikten sonra haftanın dördüncü işlem gününde yüzde 0,4 düşüşle ons başına 2.316 dolara geriledi. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.405 TL seviyesinde.

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı tatili öncesinde oldukça hareketli günler yaşıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,52 yükselişle 10.320,02 puandan başladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, piyasalarda gündemi Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Fed kararının beklentilere paralel geldiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Fed’in faiz indirimi görünümünü 2024 yılında sadece bir kez olacak şekilde revize edilmesine dikkat çekti. Geçtiğimiz aylarda daha şahin bir Fed olduğunu belirten Şirin Sarı, gelen veriler ile Fed’in faiz indirimi için destek beklediğini ifade etti. Fed’in 2024 yılını faiz indirimi açısından pas geçebileceği ihtimaline de değinen Sarı, ABD’de yapılacak olan başkanlık seçiminin de ekonomi politikasını oldukça etkileyeceğini belirtti.

 

 

ALTIN RALLİYE Mİ HAZIRLANIYOR?

ABD’den gelen enflasyon verileri ile altının dün yükseliş gösterdiğini söyleyen Uzman isim Şirin Sarı, Fed faiz kararı sonrası bir düşüş yaşandığını belirtti. Sarı, altında tahviller ve dolar endeksli fiyatlamaların görüldüğünü ifade etti. Ons altında kısa vadeli düşüşler yaşandığını açıklayan Şirin Sarı, altının bu yıl üç başlıkta ele alındığını kaydetti. Merkez Bankalarının altın alımı noktasında altın fiyatlarında çekimserliğe neden olduğunu dile getiren Şirin Sarı, yıl sonuna doğru altında yükseliş hareketleri beklediklerini ifade etti.

 

 

BORSA İSTANBUL’DA BAYRAM ÖNCESİ HAREKETLİLİK

Bayram havasına borsanın da girdiğini söyleyen Şirin Sarı, takas avantajı dolayısıyla yükselişlerin görüldüğünü belirtti. 10.000 psikolojik seviyenin yeniden yakalandığını dile getiren Sarı, vergilendirme konusunun düzeltmeleri de beraberinde getirdiğini belirtti. Sarı, borsanın şu an en güçlü rakibinin mevduat olduğunu söyledi. Bayram sonrası borsada yeniden 11 bin puan seviyelerinin deneneceğini ifade eden Sarı, yaz sonuna ilişkin 12.000 – 13.000 bin puan seviyelerinin test edilebileceğini kaydetti.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx