Yeni trend: Sabah kahvesine ekliyorlar, topaklanmaması için dakikalarca karıştırıyorlar! Östrojeni arttırıyor

Sabah Kahvesine Kolajen Ekleme Trendi Sağlıklı Mı?

Son günlerde dikkat çeken yeni bir trend var; sabah kahvesine kolajen eklemek. Uzmanlar zerdeçal, pancar tozu gibi daha önceki akımların aksine, bu yöntemin vücut için daha faydalı olduğunu söylüyor.

Naturopatik beslenme uzmanı Jessica Shand, kolajenin cilt, kas, kemik, tırnak, saç ve bağırsak gibi vücut dokularını bir arada tutan hayati bir yapı taşı olduğunu ifade ederken, özellikle perimenopoz ve menopoz dönemlerinde östrojen seviyelerinin azalmasıyla kolajen kullanımının, sağlıklı cildi desteklemek ve eklem ile kas ağrılarını hafifletmek için etkili bir çözüm olabileceğine dikkat çekiyor.

TADI YOK, FAYDALARI ÇOK

Jessica Shand, kolajenin belirgin bir tadının olmadığını, ancak dokusuyla öne çıktığını belirtiyor. Kahveye eklenen kolajen tozunun topaklanmaması için, karışımın bir iki dakika boyunca iyice karıştırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu basit adım, kolajenin içeceğe daha iyi entegre olmasını sağlıyor.

Kolajen, bir protein olmasına rağmen beslenme uzmanları, bunu et veya balık gibi geleneksel protein kaynaklarının yerine kullanmayı önermiyor.

Et ve balık, genellikle yağsız protein kaynağı olarak öne çıkarken, kolajen ise bağ dokularında bulunan belirli bir protein türünün yoğunlaştırılmış bir formu olarak biliniyor.

Uzmanlara göre, protein alımını dikkatle takip eden bireyler, kolajeni cilt, eklemler ve kaslar için faydalı bir takviye olarak değerlendirebilir. Ancak kolajen, kas sentezi için gerekli olan tüm temel amino asitleri içermediği için ana bir protein kaynağı olarak düşünülmemelidir.

Bu nedenle, dengeli bir beslenme planında kolajen takviyesine yer verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

KOLEJEN KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Jessica Shand, kolajen seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktayı vurguluyor.

Deniz kolajeni tercih ederken, ürünün sorumlu bir şekilde tedarik edildiğini gösteren “saf hidrolize kolajen” etiketine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. En yaygın seçenek olan sığır kolajeninde ise, hormonlardan, antibiyotiklerden ve diğer istenmeyen katkı maddelerinden kaçınmak için “otla beslenmiş” ibaresinin bulunması öneriliyor.

Vegan kolajen ise bitki bazlı beslenen bireyler için iyi bir seçenek olarak değerlendiriliyor; ancak besin açısından hayvansal bazlı kolajenler kadar zengin olmadığı ifade ediliyor.

Vegan kolajen ürünlerinin genellikle vücudun kendi kolajen üretimini destekleyen C vitamini gibi bitki bazlı bileşenler içerdiği belirtiliyor. Bu rehber, doğru kolajen seçimi konusunda önemli bir yol gösterici olabilir.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.