Ticaret Bakanlığı 2025 yılı e-ihracat hedefini 8 milyar dolar olarak belirledi

Ticaret Bakanlığı 2025 Yılı İçin E-İhracat Hedefini 8 Milyar Dolar Olarak Belirledi

Ticaret Bakanlığı, e-ihracatın ekonomiye katkısını artırmak amacıyla bu yıl için e-ihracat hacmini 8 milyar dolar olarak belirledi. Bakanlık, ihracatçıların e-ticaret aracılığıyla yurt dışı müşterilerine doğrudan ulaşabilmesi için “E-İhracat Destekleri Hakkında Karar”ı uygulamaya aldı.

2022’de Türkiye’nin e-ihracatının genel ihracat içindeki payı yüzde 0.90 iken, bu oranın 2023’te yüzde 2.12’ye, 2024’te ise yüzde 2.6’ya çıktığı belirtildi. Bakanlık, e-ihracatın ekonomiye sağladığı katkıyı artırmak için çalışmalarını sürdürerek 2025 yılında e-ihracat hacmini 8 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor.

E-İhracat İçin 320 Milyon Liralık Destek Sağlandı

Bakanlık, e-ihracat alanında ihracatçıların payını artırmak için destek paketleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 207 şirket, 2 pazar yeri, 6 perakende e-ticaret sitesi ve 9 e-ihracat konsorsiyumuna toplamda 320 milyon liralık destek sağlandı.

Destek politikası çerçevesinde sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışılarak süreçler kolaylaştırılıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Nijerya ve Suudi Arabistan gibi ülkeler hedef pazarlar arasına alınarak yüzde 20 ek destek imkanı sağlandı. Ayrıca Çin’e yönelik pazar yeri komisyonu desteği ve ABD ile Kanada’daki otomotiv ve kişiselleştirilmiş ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için destekler sağlandı.

Bakanlık, e-ihracat yol haritalarını oluşturmak için E-Kolay İhracat Platformu’nu kurdu. Aynı zamanda Çin, Rusya, Latin Amerika’da faaliyet gösteren pazar yerleri ve sosyal medya platformlarına yönelik kılavuzlar yayımladı.

Related Posts

Araç alacakları ilgilendiriyor! İkinci elde dikkat çeken değişim: İşte fiyatı en çok düşen markalar…

2025 itibarıyla ikinci el araç satışları ve fiyatlardaki değişim dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre yılın ilk 3 ayında satışlar bir önceki geçen yılın son çeyreğine kıyasla geriledi. Enflasyona göre bakıldığında ise fiyatlar 21 aydır düşüyor. İkinci elde en çok fiyat kaybı yaşayan modeller belli oldu? İşte detaylar… 

Ticari kredi faizleri zirvede, reel sektörde gerçek yavaşlama yeni başlıyor: İş dünyasını korku sardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomideki belirsizlikler sürerken finansmana erişim kritik sorun haline geldi.

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

AKP’den Kolin Termik Santraline dev ‘teşvik’ ödemesi! ‘Teşvik değil servet transferi’

Soma Kolin Termik Santrali’ne yapılan teşvik ödemeleri, 2025’te büyük bir artış gösterdi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, AKP’nin bu yıl şirkete ödediği teşviklerin bir önceki yıla göre katlandığını belirtti. Yavuzyılmaz, artan ödemeleri “servet transferi” olarak nitelendirdi.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir